Дата розміщення:  20.05.2019 13:18:01
Дата здійснення дії: 20.06.2019
Вид інформації:  Повідомлення про проведення загальних зборів
Повне найменування:  ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ЗАПОРІЗЬКИЙ АБРАЗИВНИЙ КОМБІНАТ"
Код за ЄДРПОУ:  00222226
Текст повідомлення: 

ДО УВАГИ АКЦІОНЕРІВ

ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «Запорізький абразивний комбінат»

ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «Запорізький абразивний комбінат» (далі також – Товариство) місцезнаходження якого: 69014, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Олексія Поради, буд. 44, код за ЄДРПОУ: 00222226 повідомляє про скликання річних загальних зборів акціонерів Товариства (надалі – Загальні збори), які будуть проведені 20 червня 2019 року об 11 год. 00 хв. за адресою: Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Олексія Поради, буд. 44, зала для нарад (на третьому поверсі адміністративного корпусу).

Реєстрація акціонерів (їх представників) для участі у Загальних зборах здійснюватиметься 20 червня 2019 року за місцем їх проведення. Початок реєстрації о 10 год. 00 хв., закінчення – о 10 год. 55 хв.

Дата складання переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах, встановлена 13 червня 2019 року (станом на 24 годину).

Для реєстрації та участі у Загальних зборах необхідно при собі мати: акціонеру – документ, який ідентифікує особу акціонера; представнику (довіреній особі) акціонера - документ, який ідентифікує особу представника (довіреної особи) та довіреність акціонера, оформлену згідно з вимогами чинного законодавства або інші документи, що підтверджують повноваження представника на участь у Загальних зборах.

Довіреність на право участі та голосування на Загальних зборах може містити завдання щодо голосування, тобто перелік питань порядку денного Загальних зборів із зазначенням того, як і за яке (проти якого) рішення потрібно проголосувати. Під час голосування на Загальних зборах представник повинен голосувати саме так, як передбачено завданням щодо голосування. Якщо довіреність не містить завдання щодо голосування, представник вирішує всі питання щодо голосування на Загальних зборах на свій розсуд.

ПРОЕКТ ПОРЯДКУ ДЕННОГО З ПРОЕКТАМИ РІШЕНЬ ЩОДО КОЖНОГО З ПИТАНЬ:

  1. Про передачу повноважень лічильної комісії депозитарній установі, яка надає Товариству додаткові послуги щодо виконання функцій лічильної комісії, обрання членів лічильної комісії, прийняття рішення про припинення їх повноважень.

Проект рішення: «1. Для роз’яснення щодо порядку голосування, проведення підрахунку голосів під час голосувань, оформлення результатів голосувань з питань порядку денного, а також для вирішення інших питань, пов’язаних із забезпеченням проведення голосування на Загальних зборах, повноваження лічильної комісії передати депозитарній установі – ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФОНДОВА КОМПАНІЯ "ТРАНСФЕРТ", з яким Товариством укладено договір.

2. Обрати лічильну комісію з представників депозитарної установи ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФОНДОВА КОМПАНІЯ "ТРАНСФЕРТ" у наступному складі: Голова лічильної комісії – Чиж Руслан Васильович; Член лічильної комісії – Оробей Вадим Ларіонович; Член лічильної комісії – Забурас Ольга Петрівна».

3. Припинити повноваження обраних членів лічильної комісії з моменту закінчення Загальних зборів».

  1. Прийняття рішення з питань порядку проведення Загальних зборів.

Проект рішення: «Затвердити наступний порядок проведення (регламент) Загальних зборів:

  • доповіді з питань порядку денного – до 10 хв.;
  • виступ при обговоренні питання – до 5 хв.;
  • відповіді на запитання – до 5 хв.;
  • усі звернення, запитання по питанням порядку денного Загальних зборів, запис для надання слова по питанням порядку денного Загальних зборів, надаються виключно у письмовому вигляді Секретарю Загальних зборів до закінчення строку обговорення відповідного питання порядку денного, із зазначенням прізвища та імені (найменування) акціонера або його представника, та засвідчені їх підписом. Анонімні заяви та запитання не розглядаються;
  • жоден з учасників Загальних зборів не має права виступати без дозволу Голови Загальних зборів. Голова Загальних зборів має право перервати виступаючого, який не дотримується встановленого регламенту розгляду питань порядку денного, позбавивши його слова;
  • голосування на Загальних зборах з процедурних питань здійснювати підняттям бюлетенів для голосування;
  • голосування на Загальних зборах з питань порядку денного проводиться виключно з використанням бюлетенів для голосування, форма і текст яких були затверджені відповідно до чинного законодавства Наглядовою радою Товариства, та які були видані учасникам при реєстрації їх на Загальних зборах;
  • після завершення голосування з питання порядку денного акціонер зобов’язаний здати лічильній комісії свій бюлетень для голосування;
  • обробка бюлетенів для голосування здійснюється за допомогою електронних засобів та/або шляхом підрахунку голосів членами лічильної комісії;
  • підрахунок голосів з кожного питання – до 5 хв.».
  1. Узгодження продажу викуплених Товариством акцій.

Проект рішення:  «1. Підтвердити рішення Наглядової ради Товариства (Протокол від 27 березня 2019 року) про продаж серед акціонерів та/або інвесторів раніше викуплених Товариством власних акцій.

2. Погодити умови Договору №3 купівлі-продажу акцій від 28.03.2019 року та умови Договору №4 купівлі-продажу акцій від 01.04.2019 року».

  1. Прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Правління Товариства про результати фінансово-господарської діяльності за 2018 рік. Визначення основних напрямків діяльності Товариства на 2019 рік.

Проект рішення: «1. Прийняти до відома звіт Правління Товариства про результати фінансово-господарської діяльності за 2018 рік.

2. Затвердити основні напрямки діяльності Товариства на 2019 рік».

  1. Звіт Наглядової ради Товариства за 2018 рік та прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Наглядової ради Товариства.

Проект рішення: «Затвердити звіт Наглядової ради Товариства за 2018 рік».

  1. Розгляд висновків зовнішнього аудиту та затвердження заходів за результатами його розгляду.

Проект рішення: «Висновки зовнішнього аудиту ТОВ АФ «Капітал» щодо фінансової звітності Товариства за 2018 рік прийняти до відому без зауважень та додаткових заходів».

  1.  Затвердження річного звіту Товариства за 2018 рік.

Проект рішення: «Затвердити річний звіт Товариства за 2018 рік».

  1. Затвердження порядку розподілу прибутку Товариства за 2018 рік та планового розподілу прибутку у 2019 році.

Проект рішення: «Затвердити наступний порядок розподілу прибутку Товариства за 2018 рік:

 Залишок прибутку за 2018 рік у розмірі 84 355 тис. грн. направити:
- на фінансування капітальних вкладів – 80 137 тис. грн.;
- до резервного капіталу – 4 218 тис. грн.
Затвердити плановий розподіл прибутку на 2019 рік у сумі 43 009 тис. грн.
».

  1. Внесення змін до Статуту Товариства та затвердження Статуту Товариства в новій редакції.

Проект рішення: «1.Внести зміни до Статуту Товариства щодо непоширення на Товариство вимог статті 65 Закону України "Про акціонерні товариства" та затвердити Статут Товариства в новій редакції.

2. Доручити Голові правління Товариства підписати нову редакцію Статуту Товариства та здійснити всі передбачені чинним законодавством дії для державної реєстрації нової редакції Статуту Товариства».

  1. Прийняття рішення про припинення повноважень членів Наглядової ради Товариства.

Проект рішення: «Припинити повноваження Голови та членів Наглядової ради Товариства у повному складі».

  1. Обрання членів Наглядової ради Товариства.

Проект рішення: «Членами Наглядової ради Товариства обрати наступних осіб:*».

* – Коментар органу управління Товариства: персональний склад кандидатів до складу Наглядової ради Товариства буде визначено відповідно до п.4 ст.38 Закону України "Про акціонерні товариства".

  1. Затвердження умов цивільно-правових договорів, що укладатимуться з Головою та членами Наглядової ради Товариства, встановлення розміру їх винагороди. Обрання особи (осіб), яка (які) уповноважується на підписання договорів з Головою та членами Наглядової ради Товариства.

Проект рішення: «Затвердити умови цивільно-правових договорів, що укладатимуться з Головою та членами Наглядової ради Товариства. Винагороду зазначеним особам не сплачувати. Уповноважити Голову Наглядової ради Товариства на підписання цивільно-правових договорів з членами Наглядової ради Товариства, Голову Правління Товариства на підписання відповідного договору з Головою Наглядової ради Товариства».

Станом на 13 травня 2019 року – дату складання переліку осіб, яким надсилається повідомлення про проведення Загальних зборів, загальна кількість простих іменних акцій Товариства становить 30 229 500 штук, кількість голосуючих акцій складає 29 027 884 штук.

З документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного Загальних зборів, акціонери Товариства чи їх представники мають можливість ознайомитись від дати надіслання акціонерам даного повідомлення до дати проведення Загальних зборів за адресою: 69014, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Олексія Поради, 44, управління кадрів та побуту каб. №1 у робочі дні з 08-00 до 17-00 год., а в день проведення Загальних зборів – також у місці їх проведення. Посадова особа, відповідальна за порядок ознайомлення акціонерів з документами – Жуліна Віра Дмитрівна, член Наглядової ради, в.о. заступника голови правління з технології та перспективних розробок.

Акціонери мають право надавати до Товариства письмові запитання щодо питань, включених до проекту порядку денного Загальних зборів та порядку денного Загальних зборів, а Товариство зобов’язане, у встановленому ним порядку, надати письмову відповідь до початку проведення Загальних зборів. Строк надання таких письмових запитань – з дати отримання акціонером повідомлення про проведення Загальних зборів до дати проведення Загальних зборів.

Кожний акціонер має право внести пропозиції щодо питань, включених до проекту порядку денного Загальних зборів, а також щодо нових кандидатів до складу органів Товариства (в разі їх обрання), кількість яких не може перевищувати кількісного складу кожного з органів. Пропозиції вносяться не пізніше ніж за 20 днів до дати проведення Загальних зборів, а щодо кандидатів до складу органів Товариства – не пізніше ніж за сім днів до дати проведення Загальних зборів. Пропозиції щодо включення нових питань до проекту порядку денного повинні містити відповідні проекти рішень з цих питань. Пропозиції щодо кандидатів у члени Наглядової ради Товариства мають містити інформацію про те, чи є запропонований кандидат представником акціонера (акціонерів), або про те, що кандидат пропонується на посаду члена Наглядової ради - незалежного директора.

Пропозиція до проекту порядку денного Загальних зборів подається в письмовій формі із зазначенням прізвища (найменування) акціонера, який її вносить, кількості, типу та/або класу належних йому акцій, змісту пропозиції до питання та/або проекту рішення, а також кількості, типу та/або класу акцій, що належать кандидату, який пропонується цим акціонером до складу органів Товариства. Пропозиції акціонерів (акціонера), які сукупно є власниками 5 або більше відсотків голосуючих акцій, підлягають обов'язковому включенню до проекту порядку денного Загальних зборів.

Зміни до проекту порядку денного Загальних зборів вносяться лише шляхом включення нових питань та проектів рішень із запропонованих питань. Товариство не має права вносити зміни до запропонованих акціонерами питань або проектів рішень.

Звертаємо вашу увагу, що згідно із законодавством, у разі якщо власник цінних паперів не уклав з обраною Товариством депозитарною установою договору про обслуговування рахунка в цінних паперах від власного імені або не здійснив переказ належних йому прав на цінні папери на свій рахунок у цінних паперах, відкритий в іншій депозитарній установі, цінні папери такого власника (які дають право на участь в органах емітента) не враховуються при визначенні кворуму та при голосуванні в органах Товариства (в т.ч. на загальних зборах акціонерів).

Адреса власного веб-сайту, на якому розміщено інформацію з проектами рішень щодо кожного з питань, включених до проекту порядку денного Загальних зборів а також інформація, передбачена Законом України «Про акціонерні товариства» – www.abrasive.zp.ua

Телефон для довідок: (061) 287-67-14.                                                          Наглядова рада Товариства